Det hände liksom en sak

I fredags hände en olycka. En oturlig olycka.
Men jag hade tur ändå.

Stackars Stina-Bert

Jag var extremt sen till bussen, hade en ryggsäck (med en puckad tendens att öppna sig) med ca 4kg lasange i botten och en hög med saker på det, på ryggen.
Jag slängde upp väskan på ryggen och innan jag hann reagera slog kameran i asfalten men en hög smäll.
Såg att den landade på objektivet (vilket den inte gjorde, men det såg ut som det) och fruktade det värsta när jag tog upp den.
Skrapade ihop de andra sakerna som låg utspridda på vägen och sprang till bussen.

Väl på bussen tog jag några testbilder och första gången jag startade den började den söka fokus utan att jag rörde avtryckaren, men det har den inte gjort det fler gånger.
En annan sak jag upptäckte var att "Sel Autofokus" -knappen var intryckt så varje gång jag startade den ville den att jag skulle välja fokuspunkt.

Det enda smått allvarliga felet var att ena skenan i blixtskon var aningen intryckt, annars var det bara kosmetiska skador.

Så om ni letar efter ett objektiv som tåler det mesta, köp ett Sigma 18-200 f. 3.5-6.3 OS (tappade rakt ner i golvet med linsen före i Swazi och det höll, mestadels tack vare motljusskyddet).
Och vill ni ha en underbar kamera som tåler både vatten och hård asfalt, köp en Canon eos 7D

Skyller all ofokus på att jag fotat med en kamera jag inte använt på flera månader + 50mm med mellanringar = fokus överallt men oftast ingenstans.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0